Què és el Kit Digital ?

Programa del Govern d’Espanya que ofereix bons i subvencions a Pimes i Autònoms
per a accedir a soluciones digitals ofertes per els agents digitalitzadors i que les ajudin a accelerar la seva recuperació i impulsar el seu creixement

És el moment de digitalitzar la teva empresa i gràcies al KIT Digital pots incorporar noves eines

Segments beneficiats i l’import de la subvenció

Empreses entre 10 i menys de 50 empleats

Empreses entre 3 i menys de 10 empleats

Empreses entre 1 i menys de 3 empleats i persones en situació d’autoocopació

Eines i Serveis coberts

El Kit Digital ofereix una quantitat econòmica màxima per tipus de servei,
perquè puguis seleccionar una o diverses solucions digitals

FAQ’S

Quins són els requisits per a sol·licitar l’ajuda?

El principal requisit és ser una petita empresa, microempresa o autònom; no es pot tenir consideració d’empresa en crisi i ha d’estar al corrent de les obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social.

Quan es podrà sol·licitar la subvenció?

La primera convocatòria s’obrirà al febrer de 2022, dirigida a empreses entre 10 i 49 empleats, amb una dotació pressupostària de 500 milions d’euros. Posteriorment s’obrirà una altra convocatòria per a microempreses i autònoms amb 2.500 milions d’euros.

Quan es podran sol·licitar les ajudes?

La primera convocatòria anunciada per l’administració dona llum verda a empreses entre 10 i 49 empleats al febrer de 2022, amb una dotació pressupostària de 500 milions d’euros.

Puc sobrepassar els imports màxims contemplats en el programa?

Sí. En cas que un o diversos dels serveis sobrepassin l’import màxim de la subvenció, es facturarà la diferència de manera independent al bo Kit Digital.

Descobreix que oferim

Serveis Gestoria

Et facilitem l’accés a les subvencions

Serveis Digitals

Programa KIT DIGITAL cofinançat per els fondos NEXT GENERATION (EU) del mecanisme de recuperació i resiliència

T’ajudem?

Formulari

    La comunicació enviada quedarà incorporada a un fitxer del qual és responsable Gestoria Selga. Aquesta comunicació s’utilitzarà exclusivament per a tractar les seves dades per a atendre la seva sol·licitud, sempre de conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d’abril de 2016 (RGPD), la Llei orgànica 3/2018 de 5 de desembre (LOPDGDD) i demés normativa legal vigent en matèria de protecció de dades personals sobre protecció de dades. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació. En qualsevol moment vostè podrà exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i oposició, i, si s’escau, la limitació i cancel·lació, comunicant-ho per escrit, indicant les seves dades personals a Bisbe Comes, 12 Bx 08241, Manresa o mitjançant l’enviament d’un correu electrònic a info@gestoriaselga.com